Inget frontmärke från Munktorp. LEO > Erik Pettersons Velocipedverkstad. ^ back to TOWNS "M" in reg. 
- - - - - - - - - - - - -
MUNKTORP. - Västmanland.
 Andra towns, villages./ Sveriges landskap.   Vykort, page down.
05   
 
 

 

LEO

Erik Pettersons

Velocipedverkstad,

Munktorp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 MUNKTORP.     [Guide: Försäljningsställen, reparationsverkstäder.] 
 

 

 

 

Firma E. O. Pettersson.

Cykelaffär & Mekanisk Verkstad.

Munktorp.

Tel. 65.

 

Innehavaren har ända sedan ungdomsåren varit intresserad av mekaniskt arbete och uppförde så småningom en verkstad i Norrsylta, där han startade egen rörelse. Denna nedlades emellertid 1930, då den nuvarande rörelsen i Munktorp startades. Firman, som sysselsätter tre anställda, har en fullt modern maskinell uppsättning.

 

I verkstaden tillverkas en hel del av innehavaren konstruerade, patenterade artiklar bl. a. en fotogenpump, en växellåda, en broddhake och en »fönsterbindare» för drivbänksfönster. Den sistnämnda artikeln, som är patenterad i Sverige, Norge och Danmark har rönt en livlig efterfrågan, och tills dato har cirka 125,000 st. tillverkats. Konstruktionen går ut på, att man genom att sammanbinda »lediga» bänkfönster kan uppföra rymliga och ljusa växthus utan att använda sig av virke eller spik. Han har även uppfunnit en utväxlingsbar bobin, vilken blivit livligt efterfrågad, samt en kopplingsanordning för att koppla plogen till traktorn.

 

I firman tillverkas även traktorer, bl. a. en gengasdriven traktor försedd med Svedlunds aggregat, och sedan 1937 har firman tillverkat över tvåhundra traktorer. I verkstaden saluföras även cyklar av Monarks fabrikat.

 

E. O. Pettersson är född 1901, son till hemmansägaren Erik Pettersson o. h. h. Selma f. Gustafsson samt gift sedan 1929 med Stina Isaksson. Barn: Birger och Barbro.

 

 
 
T3c      
 MUNKTORP.  Sätters affär, Munktorp.    [Vykort register.]
 
 
 
 1958   Findus TV-Soppa.  
 

 

 

mat som mättar

 

Kraftig köttbuljong,finaste oxkött, helgryn, utvalda grönsaker m.m.

Lätt att laga: tillsätt lika mycket vatten, låt koka sakta 3-4 minuter.

 

FINDUS, BJUV.