Crescent 50 S 911218 Sportig ungdomsmoped. Fläktkyld 3-växlad, fotväxlad Sachsmotor på 4,3 hk, Sverige strypt till lagenliga 1 hk. Förkromade fälgar och tanksidor. Rostfria skärmar och sidoskydd. Bakhjulsfjädring med utanpåliggande spiraler. Utrustad med väg- och hastighetsmätare samt bromsljus. 

Färg: Racerröd (L 73), diplomatsvart (L 64). Cirkapris: 1.490: - exkl. oms. 

Till 50 S finns också en ombyggnadssats till MC. Ger 4,3 hk. Fordrar körkort 16 år.  (1968)

     

 

"Mera vild än tam" Crescent 50 S ser inte särskilt vild ut. Men dom som har kört den vet bättre! Crescent 50 S har samma vassa motor som "storebror" 50 SS. Och den är mycket lättare! Det betyder att du verkligen kan stå på med Crescent 50 S. Gör gärna det, den håller!

Kraftig ram och förstklassig fjädring både fram och bak. Crescent 50 S är byggd för höga hastigheter - och det finns ju trimningssats till den. Samma som till 50 SS. Du kan därför själv göra om den till lätt motorcykel på c:a 5 hk.

När Du har fyllt sexton och tagit körkort. Men du märker redan att det är krut Crescent 50 S. Och vill du, kan du bygga om din Crescent 50 S till motocross eller trial moped. Crescent har ombyggnadssats för det också. Tala med din Crescent-handlare. Så kan du nå toppen på tävlingsbanorna - med segrarmärket!

Crescent 50 S: 921218 Fläktkyld Sachs-motor. 3-växlad fotväxel. Förkromad 5 l-tank. Förkromade fälgar. Rostfria skärmar och sidoskydd. Framgaffel med teleskopfjädring. Utanpåliggande spiraler bak. Hastighets- och vägmätare inbyggd i strålkastaren. Bromsljus. Vikt 55 kg. 

Färger: Klarröd eller Ebenholtssvart.

Ombyggnadssats till lätt motorcykel: Ger Sachs-motorn c:a 5 hk.

mcb_964b.js