Swedish mopeds!
 FLM - Frode Lund, Malmö.     ^ back to Swedish mopeds.
- - - - - - - - - - - - -
 Frode Lunds handlade i huvudsak med bilförsäljning. [PUCH main.]
N2
                 AC guide
 

 

FLM Monarped

 

 

 IMIS i Göteborg 1956. 

Reportage

● FLM moped med Puch motor

 

 

Swedish built "PUCH" - FLM. Seen at IMIS, Göteborg 1956. The frame

was built in Sweden, the engine is a original Puch motor.

Note 2014:

Ramen är från Monark.. var Puch motorn monterades... det vet i katten.

 
 
N3
 
 

 

Dunlop - Guld Sigill-däcket.

 

 

 

 

 

 
 
M2a    
 FLM - Frode Lund, Malmö.    
10  of  

 Monarpeder.: Centrum, Erlan,  FLM, Frej, Jagaren, MonarkNornan, Speed , Stanley, Stålpilen, Wano och Vimpel.

 

Register of Monark, MCB made mopeds.

 

 
 

 

Frode Lund, Malmö also sold Monarped... if it was a "Monark" or named FLM?

 

 
M2b    
 1956  IMIS i Göteborg. MC · MOPEDER · SCOOTER · MC-BILAR · MOPEDSCOOTER · TILLBEHÖR FART nr 4 1956 
 

Göteborgsreportage av Pelle Nyström och Gunnar Friberg.

 

»Vi har i vårt land över 600.000 tvåhjuliga fordon varav 300.000 är mopeder» - sa vägminister Hjalmar Nilsson när han invigde Internationella Motorcykelsalongen i Sverige. (Den här gången - Göteborg.) 

Därmed är det bevisat vilket oerhört intresse vi svenskar har fått för mc, scooter, mopeder, mc-bilar och mopedscooter under de sista åren. Det är också därför som vi i år fått vår 8:e IMIS-salong där svenska folket kan se allt i nyheter på en och samma plats. Något som är av vikt vid val av nytt fordon. 

 

Över 50 utställare samsas i Göteborgs Mässhallar där 60 olika märken och fabrikat sida vid sida låter sig beskådas på ett utrymme av 5.000 kvm. Dessutom har Göteborg något som tidigare om åren saknats i Stockholm - en provbana, där hugade spekulanter redan vid utställningen kan få provköra sitt tilltänkta fordon. 

 

Men inte bara bruksmaskiner är med på årets IMIS. Ett betydande inslag utgör de utländska (12 olika nationer) och svenska tävlingsmaskinerna, där besökarna för första gången får stifta bekantskap med bl. a. de olika trialmodellerna. Till förmån för en ny sport som allt mer börjar uppmärksammas. 

Dessutom berättar IMIS-56 motorcykelns historia i en tjusig monter, där genom tillmötesgående från motorfirma Holger Duell gamla historiska mc-modeller utställes.

 
AC    
 FLM - AB MC-LUND, Malmö.  FLM i tidningen FART nr 4 1956 
 

Puch har i alla tider haft ungdomens öra, vilket ännu en gång bevisades i MC-Lunds monter, där Mässans mc- och mopedfrälsta samlades i stum beundran. 

Men det är inte bara mc och mopeder som står på firmans program. Puch har t. ex. en scooter som lovsjungits av allmänheten i många år. Många nya detaljer har gjort den ännu mer eftertraktad i år.

Diana heter en annan scooterprodukt som kommer från den välkända tyska Dürkopp fabriken. Mässans tjusigaste scooter, sa förresten en kvinnlig besökare. 

Puch-mopeden har blivit en jätteschlager för firman och den egna produkten - FLM - ser ut att gå samma väg. Motorn är densamma, dvs. Puch, medan ramen byggs i Sverige och priset ligger en bra bit under den tyska upplagan. ??? tyska upplagan, Österrike då....

 
 

FLM 

ANTAL CYL.: 1 

HK: 0,8 

MOTORTYP: 2-takt 

VIKT: C:a 40 kg 

SLAGVOLYM: 50 cc 

PRIS: 785: -

 

 

 

 

 

        Spark plug.

 
 
 
Ringar    
 Jag kör bara på Dunlop mopeddäck! [Dunlop: Ringar & Däck.] 
 
    Guide: Advertisement's 1940-70

Lagom till IMIS har DUNLOP RUBBER CO AB presenterat två verkliga pangsaker, dels det nya Guld Sigill-däcket med rayoncord, och dels den nya lufttäta innerslangen Air Seal. Guld Sigill har som sagt rayoncord, som är ett mycket smidigt material - risken för cordbrott eller sprickor vid hård belastning är minimal, då sidorna tål att vikas i enastående hög grad.

 

Air Seal håller luften åtta gånger längre än en vanlig slang, och det beror på att den är tillverkad av en ny sorts gummi som är svart till skillnad från det röda naturgummit. 

 

Dunlop tillverkar däck och slangar till alla tvåhjulingar, även sådana som drivs med fotkraft. Speciellt mopeddäckssortiment är mycket gediget. 

 

 

 

DUNLOP RUBBER CO A.B.