Bicycle register  F                    
 FYR > John Demetri, Västerås.     ^ back to FYR in reg. 
- - - - - - - - - - - - -
Västmanland. 
 Andra cykelmärken från Västerås. BRIO leksaker 1954 (6/6).
 
 

 

FYR

JOHN DEMETRI

VÄSTERÅS

 

 

FYR

JOHN

DEMETRI

VÄSTERÅS

 

 

FYR

JOHN

DEMETRI

VÄSTERÅS

 

 

 

 

 

 

John Demetris Cykelaffär.

Götgatan 14 A.

Västerås.

Tel. 2680.

 

Rörelsen startades 1933 i innehavarens fastighet vid Götgatan. Verksamheten omfattade vid starten allt slags mekaniskt arbete, för vilket ändamål verkstaden har en god maskinell utrustning. Under de senaste åren har verksamheten alltmera övergått till att omfatta cykelreparationer, och för detta ändamål har utrustningen kompletterats med flera specialmaskiner.

Vidare har firman upptagit försäljning av cyklar av märkena Fram och Fyr, det senare en specialitet för rörelsen. Reservdelar och cykeltillbehör föras även i lager.

 

Innehavaren började vid unga år praktisera i branschen och var då bl. a. anställd i firma Lindahl & Runes i Gävle. Han var en tid anställd i Skultuna, där han sysslade med verktygstillverkning, och därefter var han i sjutton år verkmästare vid Metallverkens ammunitionsavdelning och avsynare och verktygsarbetare vid Asea i Västerås. 1919 - 1921 drev han mekanisk verkstadsrörelse vid Badhusgatan i Västerås.

 

John Severus Demetri är född i Avesta 1879 och sedan 1902 gift med Gärda Augusta Johnsson. Barn: Gösta Severus och Dagny Ingeborg.

 

 
 
 
BRIO      
  BRIO  Rätt leksak till rätt ålder - Glöm inte påsk... - Drömmar om våren - Drömmar  II - Fängslande leksaker... -  Fängslande II.
 

 

1954

 

BRIO Bröderna Ivarsson A.-B., Osby.

 

 

 

 

 

 

fängslande leksaker...  Se på den här sidan. 

Är det inte så att Du pappa, nästan ville vara pojke igen. Cowboys, indianer, gevär och pistoler och se på diligensen, är den inte makalös? Gör det till en liten överraskning.

Riv ut bladet och gå till leksakshandlaren idag. 

 

Gissa om din pöjke blir förtjust!