NORSJÖ MEK. VERKSTADS AB, Forshaga.                
 NMV Norsjö Mek. Verkstads AB Forshaga. ^ back to Shopper main. 
- - - - - - - - - - -

 [61] Partner (Shopper), Hva motor. [64-66] Shopper, Hva motor. [64-68] Shopper, Sachs motor. [72-94] Shopper.

 
 
N1     
   

 

 

Shopper -64 Slängbil för husmor.

Motor: Husqvarna

 

 

 

Shopper broschyr 1965.

Motor: Husqvarna

 

 
 
N2   
                         
 

 

Mopedbilen SHOPPER 66 är här!

Motor: Husqvarna

 

 

 

Kristinehamn;

En Shopper parkerad utanför Stadshotellet.

 

 
 
M1a    
 1964  Shopper, slängbil för husmor.  

SLÄNGBIL FÖR HUSMOR 

Den nya modellen av Shopper har fått front och

överbyggnad i glasfiberarmerad plast.

   
 
 

När mopedbilen Shopper för cirka tre år sedan presenterades i TfA var det något av en sensation. En bil som man fick köra utan körkort och som därtill var mycket lätt att parkera. 

Shopper blev snabbt populär och tusentals bilar har sålts i Sverige och även utomlands. 

I dagarna har en ny modell släppts ut. Den nya modellen, som formgivits av TfA:s tecknare Carleric Jöranson, är i mångt och mycket lik den tidigare Shopper. Fronten och överbyggnaden som tillverkades i stålplåt och galonväv görs nu i glasfiberarmerad plast och är något längre utdragen bakåt, vilket ger bättre skydd för väder och vind. Utformningen är också modernare och sikten bättre än tidigare. 

 

Motorn är en fläktkyld Husqvarna på 1 hk och den startas från förarplatsen med handspak. Skivbromsar på alla hjul. 

Grundkonstruktionen har utformats på sådant sätt att utförandet lätt kan varieras efter de mest skilda önskemål. Således kan handmanövrerade reglage ändras om för fotpedalen och tvärtom. 

En rymlig pakethållare har placerats bakom förarplatsen, som är flyttbar. Shopper väger 74 kilo och kostar drygt 2 000 kronor

 
  Ny svensk bil går på Export.
 

Den är lätt att parkera och stiga i och ur. Pakethållare finns bakom förarplatsen.

 

 

 

Husmors tips: 

Fyll däcken med MC Grädde. 

Väl hemma är det klart att lägga den på tårtan! 

 

Vill Du ha mera BRA tips? 

 

Fyll i kupongen nedan.

Utformningen är mer modern och sikten bättre än tidigare. Skivbromsar på alla hjulen.

 
          1964-65 användes inte denna logga, den kom senare.
M1b    
 1965    
 
 
 KÖRKORTSFRIA   SKATTEFRIA   MOPEDBILEN   SHOPPER 
 
 
 
 Shopper har elegant formgiven kaross i plast och finns i ett flertal trevliga färger.
 

Mopedbilen Shopper är det idealiska fortskaffningsmedlet. Shopper förenar i sig en del av bilens bekvämlighet, samtidigt som den har mopedens alla fördelar; den är billig i inköp, billig i drift, kostar ingen skatt och kräver inget körkort. 

 

Shopper är det idealiska fordonet till och från arbetet. Den tar liten plats på trånga stadsgator och glider lätt och smidigt förbi kompakta bilköer. Genom att Shopper är behändig till format, är det också lätt att hitta parkeringsplats - en nog så väsentlig fördel i dagens biltäta samhälle. 

 

Damerna - och givetvis även herrarna - har i Shopper den idealiska shoppingvagnen. Den rymliga pakethållaren baktill ger gott utrymme för bagage. 

 

Provkör Shopper och Ni skall finna att den är lika lätt och behaglig att köra såväl på stadsgatorna som på landsvägen. Shopper är lättmanövrerad, lättstyrd och lätthanterad och kräver inga särskilda förkunskaper att köra. Kort sagt, Shopper är fordonet för Er. 

 
 
 
 

 

 

 

 

        

Shopper är lätt att ta sig i och ur. Karossen, som öppnas framåt/åt sidan, sätet, som har samma höjd som chassiet och skärmens vinkel, samverkar ;till bekväm i- och urstigning. Enkel och effektiv låsanordning sluter karossen tätt till chassiet, vilket skyddar mot drag. Shopper har styrstång med vridhandtag för gasreglage samt reglage för handbroms (bakhjulsbroms). Den sistnämnda användes i spärrat läge som parkeringsbroms.

 

Standard har Shopper fotkoppling och växelspak. Den senare placerad till vänster om förarstolen. 

Styrkraften överföres via en hel kapslad kullagrad kabel till framhjulen. Shopper startas från förarplatsen antingen genom snörstart placerad till vänster om föraren (standardutförande) eller genom startspak till höger om föraren. På samma' sida om sitsen är choke reglaget placerat, och föraren kommer lätt och bekvämt åt båda.

 

Motorn är inbyggd i chassiet bakom förarplatsen. Man är därför helt skyddad mot olja och föroreningar från motorn. Den är dessutom lätt åtkomlig genom två serviceluckor på chassiets översida och en på vardera sidan. Bensintanken är försedd med reservtank. Moderna skivbromsar på alla hjulen ger mjuk och effektiv bromsverkan. Shopper är försedd med godkänt styrlås, som ger ett säkert stöldskydd. Mopedbilen Shopper är i varje detalj tillverkad för att skapa ett modernt, lätthanterligt, bekvämt och säkert fordon. 

 
 
 
 Teknisk beskrivning på S H O P P E R

MOTOR

1 hkr. Husqvarna motor, fläktkyld, försedd med lamellkoppling och kuggtransmission. Motorn är lättstartad, slitstark med god dragförmåga. Gummiupphängning förhindrar vibrationer, vilket medför störningsfri körning. 

 

FJÄDRING OCH BROMSAR

Åkningen blir stötfri och komfortabel, då samtliga hjul har modern gummifjädring och gummiupphängning. Skivbromsar på alla hjulen ger mjuk och effektiv bromsverkan. 

 

MANÖVERORGAN

På styrstången finnes omkopplare för lyse, blinkers och signal knapp, vridhandtag för gas samt handbroms tillika parkeringsbroms. Samtliga reglage är mycket lätt åtkomliga. 

 

SITTPLATS

Förarstolen är flyttbar framåt/bakåt i tre olika lägen. Den är galonklädd och stoppad med skumgummi på Nosagbotten. Förarstolens placering ger en bekväm och behaglig körställning. 

 

 

UTFÖRANDE

Trehjulig med två hjul fram och ett bak i dim. 400 x 8". Fribärande vagnstomme av stålplåt med stålrörsförstärkning. Front och överbyggnad av glasfiberarmerad polyesterplast på stålstomme. Svängd vindruta. Längd 216 cm, Bredd 93 cm, Höjd 149 cm.

 

EXTRA TILLBEHÖR

BLINKERS 

VINDRUTETORKARE 

SKYDDSKAPELL 

ARMSTÖD 

 

Garanti: 6 månader 

 

 

 

 

NORSJÖ MEK. VERKSTADS AB

FORSHAGA tfn 05470620

 

 
 
M2a    
 1966    
 

 

MOPEDBILEN SHOPPER 66 ÄR HÄR

 

 

Den fläktkylda Husqvarna motorn är treväxlad!

 

 

 

NYHETER FÖR I ÅR

- Avstört tändskydd

- Växelspak och fotkoppling

 

 

NORSJÖ MEK. VERKSTADS AB, FORSHAGA